WIE zijn we ?

Wij zijn een eigentijdse en avontuurlijke jeugdvereniging en maken onderdeel uit van in totaal ongeveer 43 afdelingen verspreid over onze mooie provincie Limburg en 56 overige afdelingen verdeeld in de rest van Nederland.

 

WAT doen we eigenlijk bij JongNL?

Binnen Jong Nederland staan drie spelpijlers centraal:

Sport & Spel, die een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de jeugdigen: leren winnen, leren verliezen, samenwerken, samen spelen, anderen een kans geven en bewegen, etc.. “Meedoen is belangrijker dan winnen!”

Creativiteit, het creërend bezig zijn met handen, met woorden en muziek. Denk bijvoorbeeld aan het maken van muziek, het knutselen van fraaie kunstwerkjes of het alle aspecten die komen kijken bij spelen in een toneelstuk.

Buitenleven, waarbij door middel van spel de verdere omringende wereld wordt ontdekt en verkend. Pionieren, kamperen, speuren tijdens uitdagende tochten, spelen in het bos en nog veel meer.

Iedere pijler kan afzonderlijk gebruikt worden, maar kunnen ook samen in elkaar verweven zijn.

 

WAAROM lid zijn van onze club?

Het doel van onze vereniging is om jeugdigen en jongeren in groepsverband diverse mogelijkheden tot spelen te bieden. Samen worden activiteiten ondernomen die inspelen op de belevingswereld van afzonderlijke leeftijdsgroepen. Deze activiteiten dagen uit, stimuleren en dragen bij aan de (sociale) ontplooiing van de jeugd op bijvoorbeeld het gebied van samenwerking, winnen/verliezen en zelfredzaamheid.

 

WANNEER zijn er activiteiten?

Wekelijks zijn er groepsbijeenkomsten, gesplitst in de diverse leeftijdscategorieën, in ons Hoofdkwartier (HK), ons clublokaal. Hier vinden alle wekelijkse activiteiten plaats die we organiseren. Een aantal keren per jaar vinden er nog andere, soms gezamenlijke activiteiten plaats, die niet alleen door onszelf worden georganiseerd, maar ook door ons overkoepelend hoofdkantoor: JongNL Limburg.

 

WAAR zijn we te vinden?

Ons HK is te vinden aan de Hennekuilstraat 4b in Born en is onderdeel van Sportpark ‘Op den Toren’.

Contact

Bezoekadres: HK JongNL Born
Hennekuilstraat 4B
6121 KW Born

Postadres 
Hennekuilstraat 16
6121 KW Born
06 21 20 62 56
E jongnlborn@gmail.com